
OLED و QLED
اگر نام تلویزیون OLED و یا QLED به گوشتان خورده باشد احتمالا لحظاتی بین دو راهی ماندهاید که کدام نوع پنل را خریداری کنید. ما در این مطلب میخواهیم به شما کمک کنیم تا بتوانید در این دو راهی بهترین انتخاب را داشته باشید.
تلویزیون وسیلهای است که در هر خانهای جزو ارکان اصلی آن محسوب میشود. تلویزیونها از بدو ورود به دنیای رسانه تغییرات زیادی را در خود تجربه کردهاند. در واقع میتوان چنین بیان کرد که بیشترین تغییرات در تلویزیون مربوط به ساختار و کیفیت تصویر آن میباشد.
در اوایل تلویزیونها به صورت مکعب شکل و با وزنی بسیار سنگین در بازارهای جهانی یافت میشد. در ضمن کیفیت تصویر در این تلویزیونها به صورت سیاه و سفید ارائه میشد. با این وجود فرهنگ مردم با ورود تلویزیون به میان آنها همواره دچار تغییرات شگرفی شده است.
با مرور زمان تلویزیونها از نظر ساختار، فوقالعاده زیباتر و سبکتر طراحی شدند. در این میان کیفیت تصویر نیز رو به روز بهبود یافته است تا حدی که امروزه کمپانیهای پرچم دار تلویزیونهای ۸K را وارد عرصه رقابت کردهاند.
محبوبترین سازندگان تلویزیون
- سونی
- ال جی
- سامسونگ
- فیلیپس
- هایسنس
به عنوان پرچم دار سایر سازندگان جهانی شناخته شده است. نکته حائز اهمیت این است که تمام این کمپانیها در شرق آسیا مستقر شدهاند. این کمپانیها هر ساله محصولات خود را با تکنولوژیهای گوناگون و کاربردی مجهز ساخته تا علاوه بر جذب مخاطب بیشتر در عرصه رقابت از سایر برندها سبقت بگیرند.
کمپانی ال جی و سونی سری مدرن تلویزیونهای خود را با فناوری OLED مجهز کردهاند. تلویزیونهای اولد انقلابی در دنیای تصویر برداری به وجود آورده که هر کاربری را مجذوب و متحیر خود میسازد. کمپانی سامسونگ نیز تلویزیونهای مدرن خود را با فناوری QLED مجهز کرده است. تلویزیونهای کیو ال ای دی رقیبی سرسخت برای فناوری اولد کمپانی ال جی محسوب شده که در نوع خود نیز عملکردی فوقالعاده را به اجرا میگذارد.
پنل OLED در تلویزیون ال جی چه ویژگیهایی دارد؟
کمپانی ال جی پرچم دار و محبوبترین سازنده جهانی تلویزیون بوده که هدف اصلی آن ارائه خدمات بیشتر به مصرف کنندگان و در نتیجه کسب رضایت بیشتر آنان میباشد. این کمپانی تلویزیونهای مدرن خود را با فناوری OLED مجهز کرده است.
فناوری اولد در اصل مخفف تکنولوژی Organic Light Emitting Diod میباشد.
معنای این عبارت: دیود ارگانیک گسیل دهنده نور میباشد.
معنای تحت لفظی آن بدون توضیح سنگین و غیر قابل درک است. بنابراین اگر بخواهیم فناوری OLED را به شیوهای سادهتر بیان کنیم میتوان گفت
فناوری OLED چیست؟
در تلویزیونهایی با صفحه نمایش OLED هر پیکسل به طور جداگانه نور خود را تنظیم و تامین میکند. این عملکرد در سایر تکنولوژیها نظیر صفحه نمایش LCD چنین نبوده و صفحه نمایش اولد این برتری را دارا میباشد.
تلویزیونهای اولد ال جی به لطف پشتیبانی از صفحه نمایش OLED و فناوری ساطع کننده نور توانسته هر پیکسل را به صورت جداگانه خاموش و روشن کند. با خاموش و روشن شدن پیکسلها به طور جداگانه باعث به نمایش گذاشتن رنگهای مشکی عمیقی میشود. نمایش رنگهای تیره واقعی یا مشکی مطلق سطح جذابیت تصاویر را ارتقا بخشیده تا حس واقعی صحنههای موجود در قسمتی از فیلم یا تصویر به بیننده القا شود.
چه برندهایی از فناوری اولد OLED استفاده میکنند؟
کمپانیهای دیگری نیز از فناوری OLED در صفحه نمایش تلویزیونهای خود نیز بهره میبرند. در این میان کمپانی سونی به عنوان مشهورترین کمپانی بعد از کمپانی ال جی تلویزیونهای مدرن خود را با فناوری OLED مجهز کرده است.
همچنین کمپانی هلندی فیلیپس نیز تلویزیونهای جدید خود را با پنل اولد OLED مجهز کرده است تا به عنوان یک بازیگر فعال در زمینه ساخت پنلهای باکیفیت به فعالیت خود ادامه دهد.
ویژگیهای مثبت تلویزیونهای OLED
- سطح رنگ مشکی مطلق
- مصرف انرژی بهینه
- زاویه دید گسترده
- وزن سبک با ضخامت صفحه نمایش اندک
- رزولوشن و کیفیت تصویر فوقالعاده و به نمایش گذاشتن تصاویری فراتر از حالت واقعی آن در طبیعت
- ارائه طیف وسیعی از رنگها با دقت رنگی عالی
معایب صفحه نمایشهای مجهز به فناوری OLED
- قیمت تلویزیون به نسبت بالا میباشد
- پیکسلهای تلویزیون طول عمر بالایی نداشته و ممکن است بعد از ۱۰ سال دچار سوختگی پیکسل شود.
فناوری QLED در تلویزیون سامسونگ چه ویژگیهایی دارد؟
سامسونگ به عنوان یکی از محبوبترین کمپانیهای سازنده در عرصه تلویزیون سازی، تلویزیونهای مدرن خود را با فناوری QLED مجهز کرده است. کمپانی سامسونگ این برند خوش آوازه تلویزیونهای QLED خود را در نمایشگاه CES در سال ۲۰۱۷ به دنیای تکنولوژی معرفی کرد.
این کمپانی مدعی است که فناوری کیو ال ای دی رقیبی سرسخت برای فناوری OLED کمپانیهای ال جی و سونی میباشد. سامسونگ حتی مدعی شده است که تلویزیونهای QLED در بسیاری از زمینهها نسبت به سایر فناوریها عملکردی بسیار مطلوبتر داشته و نظر مثبت هر کاربری را به راحتی جلب میکند.
فناوری کیو ال ای دی در واقع نسل مدرن LCD بوده که مجهز به نقاط کوانتومیمیباشد. در تلویزیونهای QLED نور پس زمینه از طریق لامپهای ال ای دی تامین میشود. بنابراین میتوان گفت نام QLED برای تلویزیونهای کمپانی سامسونگ جلوهای تبلیغاتی داشته و مردم را به خرید تلویزیونهای کیو ال ای دی ترغیب میکند.
تلویزیونهای مجهز به فناوری QLED تصاویر را با کیفیت فوقالعادهای به نمایش میگذارند و دقت رنگی بسیار بالایی دارند. این فناوری در تلویزیون باعث شده تا سطح جذابیت فیلم و مستندها ارتقا یافته تا کاربران ارتباط گیری راحتتری با محتویات به نمایش گذاشته شده در تلویزیون را درک کنند.
آیا پنل QLED سامسونگ از زاویه دید محدودی برخوردار است؟
در ابتدا تلویزیونهای کیو ال ای دی سامسونگ زاویه دید مطلوبی را در اختیار کاربر قرار نمیداد. این کمپانی برای رفع این ایراد تلویزیونهای QLED مدرن خود را در سال ۲۰۱۹ به فناوری Ultra View Angle مجهز کرده تا زاویه دید گستردهای را در اختیار کاربران بگذارد. قیمت تلویزیونهای QLED علاوه بر وجود ویژگیهای فراوان بسیار مناسب بوده تا کاربران به راحتی اقدام به خرید تلویزیونهای ایده آل خود کنند.
ویژگیهای مثبت تلویزیونهای سامسونگ مجهز به فناوری QLED
- سطح رنگی مشکی متوسط
- ضخامت نازک
- قیمت تلویزیون مناسب
- مصرف انرژی بهینه
- مقاوم در مقابل سوختگی پیکسل
- افزایش طول عمر
- وضوح تصویر عالی
- زاویه دید مناسب
- روشنایی بالا
معایب صفحه نمایشهای QLED سامسونگ
- زاویه دید محدودتر نسبت به فناوری اولد
- سطح رنگی مشکی معمولی
تفاوت صفحه نمایشهای مجهز به فناوری QLED و فناوری OLED در چیست؟
فناوریهای QLED و OLED از نظر تشابه اسمیشباهت بسیار زیادی به هم دارند. اما در واقع از نظر عملکرد تلویزیونهای QLED و OLED تفاوتهای بارزی را با هم دارند. تلویزیونهای اولد و کیو ال ای دی در واقع نسل مدرن ال سی دی بوده که مجهز به فناوریهای جدیدی بوده تا تصاویر را به صورت بهتر و جذابتری به نمایش بگذارند. این تلویزیونها نور پس زمینه خود را از طریق لامپهای ال ای دی تامین میکنند.
بنابراین میتوان چنین گفت: کمپانیهای سامسونگ، ال جی و سونی تنها جهت بازاریابی بیشتر و استارت یک چالش جدید اسم تکنولوژیهای خود را با فناوری QLED و OLED نام گذاری کردهاند.
البته قابل ذکر بوده که تلویزیونهای مجهز به فناوری کیو ال ای دی و اولد تفاوتهای بسیار زیادی از لحاظ کیفیت تصویر و سایر آیتمهای خرید تلویزیون با صفحه نمایشهای LCD را دارا است و قابل مقایسه نیستند.
به طور کلی تلویزیونهای QLED با تلویزیونهای OLED تفاوتهای بارزی با هم داشته که در بخش بعدی به صورت کاملا تخصصی آنها را به صورت آیتمیبا هم مقایسه میکنیم.
در به نمایش گذاشتن رنگ سیاه تلویزیونهای OLED عملکرد بهتری دارند یا تلویزیونهای QLED پیروز این رقابت است؟
برای درک بهتر موضوع تصور کنید میخواهید فیلم تماشا کنید. سکانسی از فیلم تصویر شب را نمایش میدهد و جزئیات دقیق صحنه قابل مشاهده نیستند. به طور مثال اگر فیلم مورد نظر تصویر جنگلی را نمایش دهد. امکان دارد تنها درختها و اجسام بزرگ قابل روئیت باشد اما جزئیاتی مثل برگهای ریز و حالت شاخهها و برگها و یا حیوانان روی درختان به خوبی قابل مشاهده نباشد.
این عارضه برای هر کاربری پیش آمده است اما بنا به نداشتن اطلاعات کافی و همچنین نداشتن شرایط برای بررسی این عارضه متوجه رخ دادن نمیشوند. اما اگر شما کاربران توانسته دو تلویزیون QLED سامسونگ و اولد ال جی یا سونی را کنار هم گذاشته و در یک صحنه مشترک به بررسی آن بپردازید سپس شما به راحتی متوجه این عارضه میشوید. نمایش رنگهای مشکی تلویزیونهای OLED بهتر از تلویزیونهای QLED سامسونگ میباشد.
تلویزیونهای اولد به لطف توانایی به نمایش گذاشتن سطح رنگ مشکی مطلق، توانسته تصاویر را با کیفیت فراتر و شارپتری به نمایش بگذارد. بنابراین کاربران به راحتی میتوانند با محتویات به نمایش گذاشته شده در تلویزیون ارتباط بهتری برقرار سازند.
مهمترین فاکتور تعیین کننده کیفیت تصویر در تلویزیون توانایی تولید رنگ سیاه و عمیق میباشد. هر چه عمق رنگ مشکی در تلویزیون بیشتر باشد، نرخ کنتراست تصاویر افزایش یافته و در نتیجه رنگها نیز بسیار غنیتر به نمایش گذاشته میشوند.
کنتراست تلویزیون QLED = خوب
کنتراست تلویزیون OLED = عالی
بررسی روشنایی تلویزیونهای QLED با تلویزیونهای OLED
وجود روشنایی تاثیر مستقیمیبر روی کیفیت تصویر و درک اشخاص از محتویات به نمایش گذاشته در تلویزیون دارد. زمانی که حرف از روشنایی و مقایسه تلویزیونهای QLED با تلویزیونهای OLED شده، کمپانیهای حامیفناوری اولد حرفی برای گفتن ندارند. تلویزیونهای کیو ال ای دی سامسونگ از برتری بارزی از نظر روشنایی نسبت به تمام تکنولوژیهای دیگر که توسط کمپانیهای متفاوت ارائه شده بهره میبرد. سامسونگ تلویزیونهای QLED خود را با نقاط کوانتومیمجهز کرده است.
نقاط کوانتوم دات موجود در صفحه نمایش به طور قابل توجهی میزان روشنایی تلویزیون را ارتقا بخشیده و شما کاربران را مجذوب قدرت روشنایی خود میسازد.
در حالت کلی تلویزیونهای اولد ال جی یا اولد سونی در خوش بینانهترین حالت روشنایی حدود ۷۰۰ نیت را ارائه میدهند. این در حالی است که سامسونگ مدعی شده که تلویزیونهای کیو ال ای دی روشناییای به میزان ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نیت را در اختیار کاربران میگذارد.
عملکرد تلویزیونهای اولد از لحاظ روشنایی، قابل مقایسه با تلویزیونهای کیو ال ای دی سامسونگ نبوده و بهتر است که آن را با تلویزیونهای ال سی دی سامسونگ مقایسه کنید.
روشنایی تلویزیون QLED = عالی
روشنایی تلویزیون OLED = خوب
از بین فناوری OLED و فناوری QLED کدام یک زاویه دید بهتری را در اختیار کاربران میگذارد؟
آیا برایتان پیش آمده که در مجالس مختلف به دلیل کمبود جا یا دکوراسیون داخلی منزل نتوانید نزدیک تلویزیون قرار گرفته تا درک درستی از محتویات آن را تجربه کنید؟ در تلویزیونهای نسل گذشته اگر شما کاربران نزدیک و یا دقیق رو به روی تلویزیون مستقر نشوید ۱۰۰ درصد درک درستی از محتویات به نمایش گذاشته شده در تلویزیون را تجربه نمیکنید.
تلویزیونهای نسل جدید ال جی و سونی مجهز به فناوری OLED زاویه دید گستردهای حدود ۱۸۰ درجه را در اختیار کاربران میگذارد. در مقایسه تلویزیونهای QLED سامسونگ با تلویزیونهای ال جی و سونی مجهز به فناوری OLED، تلویزیونهای کیو ال ای دی سامسونگ زاویه دید ضعیفتری به نسبت اولد داشته و توانایی رقابت با این فناوری را ندارد.
منظور از زاویه دید گسترده در تلویزیون چیست؟
سادهترین توصیف برای این فناوری چنین بوده که تمام تصاویر موجود در تلویزیون از لحاظ کیفیت، دقت رنگی، وضوح تصویر، روشنایی موجود و… در تمام زوایا با یک کیفیت ثابت به نمایش گذاشته میشود. به عنوان مثال اگر دو نفر به صورت همزمان با زاویههای ۰ درجه و ۱۶۰ درجه نسبت به تلویزیونهای OLED نشسته و همزمان یک محتوای خاص را در تلویزیون نظارهگر باشند هیچگونه اختلافی در زمینههای دقت رنگی، کیفیت تصویر، روشنایی، وضوح تصویر و… برای دو شخص به وجود نیامده و تلویزیون اولد با کیفیت ثابت محتویات خود را به نمایش میگذارد.
البته قابل ذکر است که سامسونگ تلویزیونهای کیو ال ای دی نسل ۲۰۱۹ خود را با فناوری Ultra View Angle مجهز کرده است. این فناوری تا حدود زیادی توانسته زاویه دید بهتری رادر اختیار کاربران قرار داده که این وجود نیز حریف تلویزیونهای اولد نمیشود.
زاویه دید تلویزیون QLED = خوب
زاویه دید تلویزیون OLED = عالی
دقت رنگ پنلهای OLED بهتر است QLED؟
اکثر تلویزیونهای امروزی قادر به نمایش گذاشتن تصاویر با ۱۶ میلیون رنگ میباشند. این عملکرد به این معنا بوده که چنین تلویزیونهایی از فناوری True Color پشتیبانی کرده و رنگها را با عمق رنگی ۲۴ بیت به نمایش میگذارد. قابل ذکر بوده که تلویزیون برای به نمایش گذاشتن تصاویر HDR و Dolby Vision میبایست بیش از ۱ میلیارد رنگ را پوشش دهد و عمق رنگی آن با ۳۰ بیت برابری کند.
تلویزیونهای QLED سامسونگ
به لطف مجهز بودن به نقاط کوانتومیطیف وسیعی از رنگها را با حجم بالاتری نسبت به هر تلویزیون دیگری اعم از تلویزیونهای OLED به نمایش میگذارد. طبق ادعای کمپانی سامسونگ تلویزیونهای کیو ال ای دی رنگها را به صورت ۱۰۰ درصد غنی شده و پشتیبانی از تمام رنگهای موجود در طبیعت به نمایش میگذارد.
تلویزیونهای OLED (ال جی – سونی)
تلویزیون مجهز به پنل اولد به نسبت تصاویر را با رنگ و حجم واقعی به نمایش میگذارد و فقط نسبت به تلویزیونهای کیو ال ای دی سامسونگ نمایش ضعیفتری دارد. البته تلویزیونهای اولد با پشتیبانی از فناوریهای دیگری این ضعف را برای کاربران پوشش داده تا هیچ کاربری متوجه آن نشود.
نرخ نوسازی تصویر در تلویزیونهای OLED و QLED چگونه است؟
تعریف زمان پاسخگویی
به مدت زمان لازم برای تغییر دادن وضعیت یک دیود روشن به خاموش و یا خاموش به روشن را زمان پاسخگویی تلویزیون میگویند.
پیکسلهای تلویزیونهای OLED هر کدام از وجود یک دیود بهره مند میباشند. همین امر باعث شده که زمان پاسخگویی تلویزیونهای اولد نسبت به تلویزیونهای کیو ال ای دی سامسونگ بیشتر باشد. زمان پاسخگویی تلویزیونهای QLED با توجه به ضعیف بودن دیودهای موجود در پیکسل آن بسیار ضعیفتر از فناوری اولد است تا حرفی برای رقابت با این فناوری نداشته باشد.
زمان پاسخگویی تلویزیون QLED = خوب
زمان پاسخگویی تلویزیون OLED = عالی
کیفیت تصویر تلویزیونهای OLED بهتر است یا تلویزیونهای QLED؟
در واقع کیفیت تصویر در تلویزیونهای اولد و کیو ال ای دی به نسبت برابر است. سامسونگ و ال جی تلویزیونهای مجهز به فناوریهای QLED و OLED را با کیفیت تصویرهای ۴K و ۸K مجهز کردهاند. این میزان کیفیت برای هر تلویزیونی فوقالعاده بوده و امکان مشاهده تصاویر را با وضوح بالا در اختیار کاربران میگذارند.
البته قابل ذکر بوده که در مجموع با پشتیبانی کردن تلویزیونهای ال جی از فناوری OLED شاید عملکرد بهتری در به نمایش گذاشتن تصاویر داشته باشد.
کیفیت تصویر تلویزیون QLED برابر است با کیفیت تصویر تلویزیون OLED
طول عمر پنلهای OLED و QLED چگونه است؟
تلویزیونهای OLED در طول زمان دچار سوختگی پیکسل میشود. همین امر باعث شده که تلویزیونهای OLED نسبت به تلویزیونهای QLED سامسونگ طول عمر کمتری داشته باشند. عوامل زیادی در سوختگی پیکسل تلویزیون موثر بوده که شما با رعایت آن توانسته مدت زمان سوختگی پیکسل تلویزیون را به تاخیر بیندازد.
این عوامل شامل مواردی نظیر
- قرار ندادن زیر نور مستقیم خورشید
- دور بودن از آشپزخانه و آلودگیهای آن
- دور بودن نسبت به بخاری (سیستمهای گرمایشی و سرمایشی) و…
بنابراین با رعایت این نکات شما میتوانید در حفظ سلامت تلویزیونهای OLED ال جی یا سونی کوشا باشید.
تلویزیونهای QLED سامسونگ دچار سوختگی پیکسل نشده و از این حیث از تلویزیونهای اولد بسیار برتر میباشد. البته قابل ذکر است که سوختگی پیکسل تلویزیونهای OLED زیاد جای نگرانی نیست. دلیل این ادعا وجود تعداد میلیونها پیکسل در صفحه نمایش این تلویزیون است و حداقل ۱۰ سال در منزل شما خدمت میکند. در ضمن در طول مدت ۱۰ سال نسل تلویزیونها تغییرات زیادی متحمل میشود که شما نیز خودتان نیز برای خرید تلویزیونی جدیدتر اقدام میکنید.
قیمت تلویزیونهای QLED سامسونگ بهتر است یا تلویزیونهای OLED؟
با توجه به وضع اقتصادی و تورم بالای بازار ایران قدرت خرید مردم بسیار کمتر شده است. بنابراین همین مسئله باعث شده که یکی از مهمترین فاکتورهای خرید تلویزیون قیمت آن میباشد. به طور کلی قیمت تلویزیون های QLED سامسونگ نسبت به تلویزیونهای اولد بسیار مناسبتر و ارزان قیمتتر میباشد.
البته باید خاطرنشان کنیم تلویزیونهای اولد و QLED در بیش از ۱۰۰ مدل متفاوت ساخته شده اند و در هر کدام از آنها امکاناتی وجود دارد که ممکن است برخی دیگر فاقد آن امکانات باشد در نتیجه در قیمت نهایی محصول نیز تاثیر مستقیمیدارد( فارغ از این مسئله که پنل آن اولد یا QLED!)
۲ تلویزیون میان رده را تصور کنید
ممکن است تلویزیون X پنل آن OLED باشد و قیمت آن ۱۰ میلیون تومان باشد. در مقابل امکان دارد تلویزیون Y پنل آن QLED باشد، اما چون امکانات و آپشنهای بیشتری دارد قیمت آن نیز بالاتر و ۱۲ میلیون باشد.
بنابریان نمیتوان یک نسخه ثابت برای قیمت پنلها نوشت و عنوان کرد تمام پنلهای اولد از قیمت بالاتری برخوردار هستند. و تنها میتوان به صورت تقریبی و بر اساس آمار اعلام کرد که قیمت تلویزیونهای مجهز به پنل OLED تا نیمه اول سال ۲۰۲۰ از قیمت بالاتری برخوردار هستند.
البته همانطور که تا این لحظه تلویزیونهای اولد و کیو ال ای دی را با هم مقایسه کردهایم، شما شاهد برتری بارز تلویزیونهای OLED نسبت به تلویزیونهای QLED میباشید. بنابراین اگر قیمت این دستگاههای اولد نسبت به تلویزیونهای کیو ال ای دی بیشتر است زیاد جای تعجب نیست.
قیمت تلویزیون QLED بالاتر از قیمت تلویزیون OLED میباشد
از لحاظ زیبایی و طراحی بین تلویزیونهای اولد و کیو ال ای دی کدامیک حرف بیشتری برای گفتن دارد؟
یکی از آیتمهای مد نظر کاربران که در هنگام خرید توجه خاصی به آن دارند طراحی و ظاهر تلویزیون میباشد. با تغییر زمان تلویزیونها نیز روز به روز تغییرات مثبتی را در خود دیده و بسیار شیکتر نسبت به قبل طراحی میشوند.
کمپانیهای ال جی و سونی با بهره گیری از فناوری OLED در صفحه نمایشهای دستگاههای خود توانستهاند بعضی از قطعات قدیمیکه فضای بیشتری را اشغال میکردند به قطعات کوچکتری تبدیل کنند.
بنابراین همین امر باعث شده تا ضخامت تلویزیونهای OLED بسیار کاهش یابد. همچنین بر روی وزن تلویزیون نیز تاثیر گذاشته است. با کاسته شدن از ضخامت تلویزیون سطح زیبایی آن بیشتر شده و بیانگر ظریف کاری کمپانیهای ال جی و سونی میباشد.
در حال حاضر تلویزیونهای اولد از نظر طراحی و ضخامت نسبت به تلویزیونهای QLED شرایط بهتری دارد. البته قابل ذکر است که تلویزیونهای QLED سامسونگ نیز از نظر طراحی و ساختار بسیار عالی بوده منتها نسبت به تلویزیونهای OLED به نسبت ضعیفتر میباشد.
البته باید عنوان کنیم که بحث طراحی و زیبایی کاملا نسبی بوده و نمیتوان به صورت یقین عنوان کرد کدام نوع تلویزیون از تمام رقبا زیباتر است.
با کاسته شدن ضخامت تلویزیون وزن آن نیز کاهش مییابد. بنابراین با توجه به سبک شدن تلویزیون حمل و نقل آن نیز برای کاربران بسیار راحتتر میسر میشود.
طراحی تلویزیون QLED برابراست با طراحی تلویزیون OLED